Bestaan er mensen die kleuren zien, die de meeste andere mensen niet zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaalgesproken kun je stellen dat we dezelfde bouw hebben. In het oog, op het netvlies bevinden zich de kegeltjes en staafjes. Dit zijn een soort van lichtgevoelige cenuwcellen waarbij de taak va de kegeltjes is, het waarnemen van kleuren. De staafjes zorgen voor zwart wit (licht donker) Het zou kunnen dat door mutatie bijvoorbeeld, een persoon extreem veel kegeltjes krijgt (mij zijn geen voorbeelden bekent maar zuiver theoretisch zo dat kunnen)da zou hij wellicht kleuren intenser kunnen waarnemen. Of hij dan ook echt andere kleuren kan zien klaat zich moeilijk bewijzen. Er moet dan toch ook een naam voor die kleur zijn. Omgekeert zijn er wel mensen die kleuren niet zien die de meeste wel zien.

Hm.. Gevioeligheid van de ogen buiten het bereik van de normale golflengtes bedoel je? Ongetwijfeld zijn er verschillen in de gevoeligheid van de kegeltjes en staafjes. Maar echt andere golflengtes in de vorm van 'Hij ziet ultraviolet' nee, dat niet.

Ja, dat is mogelijk in geval van hallucineren en wanen. Als je zintuigen kunnen hierdoor worden beinvloed. Met name bij LSD gebruik treed je buiten de werkelijkheid en 'ervaar' je dingen anders dan dat zij eigenlijk zijn.

ja die mensen zijn er,er zijn nml mensen die je aura kunnen zien en welke kleur deze heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100