Maken eekhoorns geluid?

en zo ja, wat dan? ik kan me voorstellen dat ze een soort gepiep produceren maar ik heb het nooit gehoord of ergens zien staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zocht verder, en toen vond ik dit, geen opname, maar een beschrijving van het geluid: http://www.natuur-wereld.be/dieren/knaagdieren/eekhoorn#geluid In die zin vond ik ook deze nog: http://www.zoogdiervereniging.nl/eekhoorn-sciurus-vulgaris Verdere beschrijvingen van het geluid: http://webdesign.pindanet.be/deel1/Eekhoorn/index.html#geluid Het is duidelijk dat tijdens het stiekum filmen de eekhoorn wél te zien maar niet te horen is. Het is dan ook zo dat de rode eekhoorn vooral te horen is als hij bvb tijdens zijn klim in en uit de boom, schrikt. De eekhoorn die bij mij geluid maakte schrikte door toedoen van mijn hond, hoewel mijn hond het niet op de eekhoorn gemunt had.

Je hoeft maar te googelen op 'geluid eekhoorn' en je krijgt direct een serie treffers. Bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=b7YkE9I8Ius Zoals je kunt horen maakt een eekhoorn dus inderdaad geluid. Een soort getjilp. En je hoort 'm knagen wanneer hij aan het eten is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100