Hoe vaak kan een sidderaal stroom geven per minuut, uur of dag?

Hallo ik weet dat een sidderaal stroom kan geven.. rond de 650 volt. Maar ik kan nergens vinden hoe vaak hij dit kan? Kan een sidderaal dit continu? of maar een keer per minuut? Wie kan mij hier meer over vertellen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit Wikipedia Volwassen dieren (met een lengte tot 2 meter) kunnen spanningen genereren tot 850 volt bij een stroom van 1 ampère, uit de wet van vermogen (P = U x I) is dit dus 850 volt x 1 ampère = 850 watt. Wat ontbreekt is de tijd , want de aal gebruikt een puls om zijn prooi te verlammen en als dat om milliseconden gaat is praat je over enkele watts. De aal gebruikt wel frequent laag spanningspulsen om zijn prooi te localiseren maar hoe vaak de zware pulsen kunnen worden opgewekt kan ik nergens vinden maar ik vermoedt dat maar beperkt is door de zware belasting van de energievoorraad.

De energie energie die een levend wezen levert, kan nooit meer zijn dan de energie die hij opneemt. Een volwassen mens van ca 80kg heeft een energie intake (eten) van 8400kJ/dag. Een volwassen sidderaal van ca 20 kg heeft dan bijvoorbeeld een energie intake van 2100kJ/dag. Als je dat geheel omrekent naar elektrisch vermogen kom je op 20W. Een gemiddeld huishouden verbruikt ca. 200W. Je hebt dus per persoon ongeveer 5 (zeer efficiënte) sidderalen nodig. Die moeten natuurlijk wel hun energie uit eten halen. Het is dus niets meer dan een vorm van biologische energie opwekking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100