Hoe kan men genetisch voor 50% op je ouder/broer lijken terwijl je zo'n 98% genetische overeenkomst met een chimpansee hebt?

Ligt natuurlijk aan de wijze van vergelijken. Dus ik begrijp dat wel een beetje, maar ik kan mijn vinger er niet goed achter krijgen. Zo blijkt dan dat de genen of ze coderend zijn of niet ook nog iets te verschillen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vergelijkt hier appels met peren. Daarom kom je er niet uit. We hebben ongeveer 50% van onze genen gemeen met de narcis. Dat zijn allemaal genen die te maken hebben met de opbouw en de stofwisseling van cellen. Verder heben we, zeg maar, 48% van onze genen gemeenschappelijk met de chimpansee. Dat zijn bijvoorbeeld genen die zorgen dat de cellen zich op een bepaalde manier rangschikken voor de vorming en het functioneren van organen. Waarschijnlijk hebben alle mensen op aarde zo'n 99,9% van de genen gemeenschappelijk. Dei gaan een beetje over hoe lang, dik haren zijn op de verschillende lichaamsdelen, en welke kleur ze hebben. En wat de kleur van de ogen is, etc. Minuscule verschillen dus. Die 50% die je noemt gaat over 50% van die 0,1%. Verschillen van zo'n 0,05% (of nog minder) dus.

DNA en Genen zijn verschillende zaken. Genen zijn de dragers van het DNA. Je komt 50 procent met het DNA overeen met je broer of zus. Het verhaal van de chimpansees gaat niet over DNA, maar over je Genen. Daarnaast klopt het gegen- verhaal met chimpansees niet goed. De aanduiding meer dan 98,5% overeenkomst was nogal misleidend omdat het afhankelijk is van wat er vergeleken wordt. Er zijn een aantal belangrijke verschillen die moeilijk in aantallen uit te drukken zijn. Een beschouwing door Gagneux en Varki beschrijft een lijst van genetische verschillen tussen mensen en de grote apen. - Mensen hebben 23 paar chromosomen terwijl chimpansees er 24 hebben. Evolutionistische wetenschappers geloven dat een van de menselijke chromosomen werd gevormd door de fusie van twee kleine chimpansee chromosomen in plaats van een intrinsiek verschil als gevolg van afzonderlijke schepping. -Aan het einde van ieder chromosoom bevindt zich een streng van herhalende DNA sequenties die worden aangeduid als telomeer - Chimpansees en andere apen hebben ongeveer 23 herhalende kilobasen (een kilobase is 1.000 DNA basenparen). Mensen zijn uniek onder de primaten met veel kortere telomeren met een lengte van slechts 10 kilobasen. [7] - Terwijl 18 paar chromosomen ‘nagenoeg identiek’ zijn, vertonen de chromosomen 4, 9 en 12 sporen van ‘modificatie.’ [5] Met andere woorden, de genen en markeringen op deze chromosomen staan niet in dezelfde volgorde bij de mens en chimpansee. In plaats van ‘gemodificeerd te zijn’ zoals de evolutionisten suggereren, kunnen die logisch verklaard worden als intrinsieke verschillen ten gevolge van een afzonderlijke schepping. -Het Y-chromosoom in het bijzonder is van een andere omvang en heeft vele markeringen die bij de mens en chimpansee niet overeenkomen. Wetenschappers hebben een vergelijkende mens-chimpansee kloonkaart gemaakt, in het bijzonder voor chromosoom 21. Er werden ‘grote, niet-willekeurige verschilgebieden waargenomen tussen de twee genomen.’ Ze vonden een aantal gebieden die ‘mogelijk overeenkomen met toevoegingen (insertions) die specifiek zijn voor de menselijke afkomst.’ De omvang van het chimpansee genoom is 10% groter dan het genoom van de mens. Toegevoegd na 5 minuten: Excuus : Een gen is een afgebakend stuk DNA op een chromosoom,. Dus net andersom als wat ik eerst zei.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100