Heeft een zeester ogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, en ook geen hersnen. Ze hebben een mond, maag, anus, en een watervatenstelsel. Voor de voortbeweging maken ze gebruik van spieren die aangetrokken of gestrekt worden en zo duizenden afzonderlijke buisvoetjes bedienen. Toegevoegd na 1 minuut: hersnen = hersenen

Bronnen:
http://www.beesies.nl/kenmerken/stekelhuidigen.htm

Ja, met een beetje goede wil en als je de interpretatie niet te nauw neemt. zie de bron, kijk bij zenuwen en zintuiglijke waarneming. Toegevoegd na 2 minuten: een plus voor je vraag.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeesterren#Ze...

Ja en Nee, het hangt ervan af hoe je het bekijkt: Werkelijk hebben ze geen ogen maar toch kunnen ze 'zien' Ja: Zeker! Maar wel hele andere ogen dan jij en ik. Zeesterren hebben meestal vijf armen. Op de punt van elke arm zit een plekje dat gevoelig is voor licht. Zo’n ‘oogje’ merkt of het licht, donker of schemerig is. Maar het oogje kan geen kleur zien en ook geen plaatjes. De zeester merkt het dus als er een schaduw op hem valt, maar hij ziet niet of er nou een haai voorbijkomt of een bootje. Horen kan een zeester al helemaal niet. Wel heeft hij honderden kleine zuigvoetjes onder zijn buik. Daar gaat ‘ie mee aan de wandel. Sommige zeesterren gaan wel 30 centimeter per minuut! Ook kunnen de voetjes iets vastpakken, zoals een smakelijke mossel. Maar hoe vindt een zeester zo’n mossel? Aan het uiteinde van elke arm zitten zuigvoetjes die kunnen ruiken. Drijft de geur van een mossel voorbij, dan krult de zeester het puntje van één arm op. Hij laat zijn minineusjes wapperen in het water en ruikt eens even goed. Dan loopt hij een stukje, tilt een andere arm op en ruikt in een nieuwe richting. Biologen denken dat de zeester vergelijkt wat de twee pootjes ruiken. De arm die de sterkste geur oppikt, neemt de leiding. De zeester loopt achter dat pootje aan: pas maar op mossel, ik kom je opeten! Nee: Zeesterren hebben geen hoofd of hersenen of ingewikkelde zintuigorganen zoals oren, neus, ogen. Ze krijgen wel prikkels door hun armen wanneer ze in ander water komen of eten vinden.

Bronnen:
http://weblogs.nrc.nl/kleine_wetenschap/20...
https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/11687/H...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100