Kan de kleur van je ogen veranderen door een trip?

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst in jaren DMT gebruikt.

Nu vertelden enkele collega's (die niet op de hoogte waren van het feit dat ik heb getript) en mijn vriendin dat het blauw in mijn ogen veel feller lijkt te zijn en dit idee heb ik zelf ook.

Het is mij bekend dat het erg onwaarschijnlijk is dat het pigment in mijn iris van samenstelling is veranderd, maar is het mogelijk dat er een verandering in de lens heeft plaats gevonden of iets dergelijks, waardoor het licht anders in mijn ogen valt?
Of misschien een of andere vorm van gezichtsbedrog waardoor mijn ogen lichter lijken?

Ik weet wel dat mijn ogen tijdens de trip behoorlijke heftige REM-activiteit vertoonden, dus wellicht ligt daar een causaal verband?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee de kleur van je ogen is bepaald in het DNA. Drugs past het DNA niet aan, het kan het DNA beschadigen maar niet dat je kleur van je ogen veranderd. Wat wel mogelijk is is het licht inval van je ogen dat veranderd. Wat vaak voor komt bij veelvoudig drugs gebruik is dat de glans in je ogen wat minder word. Hierdoor kan het lijken dat je ogen een andere kleur hebben, bijvoorbeeld wat normaal blauw/grijs was, lijkt nu meer grijs. Of andersom wat bij jouw het geval lijkt te zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Heb even een oude vraag toegevoegd bij de bron. Tweede antwoord legt ook erg veel uit.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gez...

Nee, dat kan niet. Je pupillen worden wijder door gebruik van DMT. Daardoor zien je ogen er anders uit. Het duurt twee tot vijf dagen voor het spul geheel uit je lichaam is, dus konden jouw collega's ook merken dat jouw ogen er anders uitzien (of misschien inmiddels uitzagen) dan ze van jou gewend zijn. DMT staat trouwens op lijst 1 van de Opiumwet en is daarom in Nederland verboden.

Bronnen:
http://www.unity.nl/drugs-abc/dmt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100