Zijn er in Nederland inheemse spinnen die mensen kunnen bijten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, maar het gebeurt maar zelden. Onze inheemse spinnen zijn klein dus ze zullen eerder vluchten dan aanvallen. Alleen als ze hopeloos in het nauw zitten zullen ze van zich af bijten. En dan nog zijn de kaken van de kleinere soorten meestal niet sterk en lang genoeg om door onze huid heen te komen. Maar een kruisspin of huisspin kan je wel degelijk ‘prikken’ als je hem de kans geeft. Zelfs een grote trilspin kan wel door dunne huid bijten. Maar veel last heb je er niet van, hun gif is niet echt gevaarlijk en de hoeveelheid is veel te klein voor meer dan een rood vlekje en een lichte irritatie.

De dodelijke zwarte weduwe mag je nooit over het hoofd zien als u in de donkere, vochtige hoekjes van uw huis of garage rommelt. Zeg nu niet dat deze exotische giftige spin niet voorkomt in Nederland. Hij is al verschillende malen gesignaleerd, onder andere in het Friese Damwoude. Het beest zat in een geïmporteerde auto uit Amerika. Deze in Noord-Amerika inheemse killer krijgt in Europa steeds meer vaste voet aan de grond...

De waterspin die bijt.

Bronnen:
http://spinnen.webdraad.nl/

Hooiwagens zijn wel heel giftig, gelukkig kunnen ze niet door ons huidje heenbijten, daarvoor zijn hun kaken te klein gelukkig. Verder hebben wij geen spinnen in nederland die echt kwaad doen.

De zogenaamde zebra spin bijt. Maar niet gevaarlijk. Het is wel pijnlijk. Dat weet ik dan weer uit eigen ervaring. De zebraspin (zoals hij wel bekend is) is een klein spinnetje dat nerveuzig beweegt. Hij heeft witte met zwarte streepjes op het lichaam en kan ook springen. Het is een spinnetje dat geen web maakt en leeft voornamelijk tussen de spleten van bijvoorbeeld een muur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100