Als je een mug doodmept, hangt je eigen bloed dan aan de muur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bloed vermengd met haar speeksel plakt dan tegen de muur. Wanneer een mug een bloeddonor heeft gevonden steekt ze met haar holle buis. Met deze buis boort ze een gaatje door de huid en spuit er wat speeksel in. Dit speeksel zorgt ervoor dat het bloed niet stolt en ze net zolang kan drinken tot er genoeg eiwitten kunnen worden aangemaakt.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Dat kan, maar hoeft niet. De mug zou ook net een huisgenoot van jou kunnen hebben bezocht, of de buurman en daarna door de open ramen bij jou zijn binnengevlogen.

Dat kan als er naast de mug een scherp voorwerp zoal een nageltje uit je muur steekt. Hierdoor kan door een wonde in je hand bloed op de muur terechtkomen. Ver gezocht, maar het is uiteraard een mogelijkheid. Meestal bevat de mug bloed waarop dat zich verspreidt tegen de muur, door jou gegeven tik. Iedere steekmug (vrouwtjes) halen 3 bloedmaaltijden van hun gastheer (mens) vandaan, om dan te verdwijnen en haar eitjes te vormen. Dus meestal zit er reeds bloed in de mug die dan op je muur belandt. Om tenslotte op je vraag correct te antwoorden, het bloed is van jou of een medemens afkomstig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100