Wat heeft deze hommel aan zijn achterlijf?

Ik vond deze stervende hommel in de tuin. Aan de achterkant van zijn lijf zit een soort snee waar steeds iets door naar buiten kwam. Het leek op de bek van een vlieg oid.
Ik dacht dat het misschien kwam doordat de hommel zijn angel was verloren en dat het dus zijn eigen ingewanden oid waren, maar volgens wiki verliezen ze hun angel niet als ze steken.

Iemand een idee wat het is? Het bleef nog bewegen toen de hommel zelf al volledig stil lag.

Toegevoegd na 6 minuten:
Waarom verschijnt de foto niet?
Dan maar zo proberen:
[IMG]http://i59.tinypic.com/2rdydz8.jpg[/IMG]

Toegevoegd na 7 minuten:
http://i59.tinypic.com/2rdydz8.jpg

Deze dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk zijn dat de uitgekomen eitjes van een vlieg: Apocephalus borealis. Dat is een een beruchte parasiet van hommels. De vrouwtjesvlieg zet haar eitjes af in het achterlijf van een bij of een hommel, en na de dood van het slachtoffer komen er vliegenlarven vrij.

Mogelijk heb je de larve gezien van een sluipwesp. Uit het eitje van deze sluipwesp, dat op een hommel wordt gelegd, komt een larfje dat de hele binnenkant van het nog levende diertje opeet. Dit gaat door totdat de nog steeds levende hommel verlamt raakt. Hierna gaat de hommel dood en de larve gaat verpoppen. Later komt er weer een sluipwesp uit en alles begint weer opnieuw. Toegevoegd na 2 minuten: Zou ook best van een vlieg kunnen zijn zoals in het vorige antwoord is beschreven/ Er bestaan heel erg veel soorten sluipwespen en vliegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100