Eten leeuwen in de dierentuin mensenvlees?

Iemand uit mijn klas zij het, maar ik geloof het niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit is natuurlijk niet waar, en ook niet ethisch verantwoord. Bij de meeste dieren wordt geprobeerd hun natuurlijke voeding na te bootsen. Bij leeuwen gaat dit niet omdat ze in de natuur erg actief zijn, en echt moeten jagen voor hun eten, en in een dierentuin zo erg dik zouden worden. Daarnaast is het ook niet erg praktisch om zebra's aan leeuwen te voeren, of mieren aan miereneters. Voor deze dieren worden de wel beschikbare grassen en planten gebruikt die worden aangevuld met brokken die de juiste verhoudingen aan vitamines en mineralen bevatten.

Nee.

zo nu en dan als ze een verzorger grijpen. maar over het algemeen eten ze geen mensenvlees

Als je het zou geven wel.

Nee natuurlijk.! Broodje aap is dat. Ze eten gewoon andere vlees...

Nee, maar kijk dit filmpje maar eens helemaal af en je weet het antwoord op je vraag: http://dieren.startpagina.nl/video/dierentuinen/0/het-klokhuis-leeuw/

Leeuwen vinden mensenvlees helemaal niet lekker. Alleen als ze niks anders kunnen krijgen.

Ze lusten het wel, maar ze krijgen het niet. Een varkentje eet ook wel de duurste kaviaar..maar dat krijgt ie waarschijnlijk ook niet van de boer.

Nee, alleen soms per ongeluk. Zie het boek van John Irving: "De vierde hand" : Midden in een reportage vanuit India wordt een Newyorkse tv-verslaggever de linkerhand afgebeten door een leeuw: miljoenen kijkers zijn getuigen van het incident.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...

Nee, jij eet toch ook geen leeuwenvlees!

Dierentuinen halen hun vlees bij slachterijen. Het mindere vlees, dat niet gebruikt wordt voor menselijke consumptie gaat naar dierentuinen. Voor zover ik weet zit daar geen menselijk vlees bij.

In principe eten leeuwen in dierentuinen geen mensenvlees. Een leeuw zal pas een mens aanvallen als hij uitgehongerd is. In Nederland zal het niet voorkomen dat leeuwen ondervoed raken. Ik kan me voorstellen dat landen waar oorlogen zijn, niet dezelfde voorzieningen voor de hand zijn als in Nederland. Kortom de kans dat leeuwen in een dierentuin mensenvlees eten is vrij onwaarschijnlijk. Maar zelfs onwaarschijnlijke dingen kunnen gebeuren!

Ja hoor dat eten ze, als ze de kans krijgen! Maar die krijgen ze nooit dus eten ze gewoon vlees van dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100