Hoeveel eieren leggen slakken?

Ik had ooit een plantje gekocht bij de dierenwinkel voor mijn aquarium. Ik kwam erachter dat ik ook een slak meekreeg, prima geen probleem vond het wel leuk dat ik er 1 had. Nu, 2-3 maanden later, heb ik super veel mini slakjes (ik heb er even snel 40 geteld) en waarschijnlijk was dus die ene slak die ik mee kreeg zwanger. Het zijn geen puntslakken, ze hebben een rond huisje. Mijn vraag is nu hoeveel eieren leggen aquariumslakken en zijn ze schadelijk voor mijn vissen? Zo ja, hoe bestrijd ik ze? Ik heb guppies, platy's, zwarte tetra's, kardinaaltjes, zwaarddragers en nog een soort waarvan ik de naam niet meer weet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb in mijn tuin ook jonge slakjes gehad en ik had een bol gevonden van eitjes van een slak. Ik schat dat de bol eieren wel bestond uit honderd eitjes.

Slakken planten zich ontzettend snel voor Waarschijnlijk zaten er eitjes op het waterplantje. Laat je water even testen want veel slakken wijst op vervuild water. Anders zou de natuur het oplossen. Voor nu. Schil een aardappel en snijdt er een grote plak af. Leg deze in je aquarium en haal hem er met een uur of 2 uit. Gegarandeerd dat (bijna) alle slakken erop zitten. Toegevoegd na 34 seconden: Voort* Toegevoegd na 14 uur: Aardappelplak even afspoelen en in het aquarium leggen. Verder niet verwarmen ofzo. Als je een touwtje aan de aardappel maakt van bijvoorbeeld visdraad kun je hem er makkelijker weer uit halen zonder met je hele arm in het water te gaan. Bij de meeste dierenwinkels kun je je water gratis laten testen. Zorg wel voor een schoon bakje (geen oud voer potje ofzo want daar blijven restjes in zitten en dan is de uitslag sowieso dat je water vervuild is.) Verder: elke week tot 2 weken ongeveer een derde van je water eruit en vers water erin. Elke maand met een speciale aquariumstofzuiger de bodem schoonmaken en het filter schoonspuiten in het " vieze " water dat je uit de bak haalt. Nooit je filter met kraanwater schoonmaken want hierdoor doodt je de bacteriecultuur. De bacteriecultuur zorgt voor de juiste water kwaliteit en houdt je vissen gezond. Toegevoegd na 14 uur: Schoonspuiten is schoon spoelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100