Kan de mens leren van het feit dat de mens zelf bijna was uitgestorven?

Even een quote uit een artikel uit een mail van Quest:

"Bijna waren we van de aardbodem verdwenen. Want 1,2 miljoen jaar geleden werden de mensachtigen ernstig met uitsterven bedreigd, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Utah.

Zij berekenden dat er destijds zo’n 18.500 vruchtbare oermensen rondliepen. Ter vergelijking: op dit moment leven er nog ongeveer 25.000 vruchtbare gorilla’s en 21.000 chimpansees. Dit zijn 2 soorten die wij nu als ernstig bedreigd beschouwen.

De onderzoekers kwamen tot hun conclusie door het bestuderen van menselijk DNA. Hoe meer DNA-dragers er van een bepaalde soort zijn, hoe meer verschillende mutaties er ontstaan als die gemixt worden door voortplanting. Het DNA van mensen vertoont maar weinig variatie. Dat zou erop duiden dat er ooit maar heel weinig mensen op aarde hebben rondgelopen."

Mijn vraag is nu: Stel dat we kunnen achterhalen waarom de mens uiteindelijk wel wist te overleven en zich op grote schaal kon voortplanten; kunnen we met die kennis andere diersoorten die nu bedreigd worden met uitsterven helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit het feit dat de mens niet is uitgestorven, lijkt het mij dat hij ( de mens ) er inderdaad van heeft geleerd. Toegevoegd na 1 minuut: En zich heeft aangepast.

Ja dat kan, maar dat doet hij niet, hij is zichzelf weer aan het uitsterven op dit moment... En dat wat in de krant staat is niet de eerste keer, dat was al zo vaak zo in de evolutie en weet je dat is nu net de kracht van de soort, met de eeuwigdurende wet van the overleving dan de zichzelf beste aanpassende soort... Het is een wedloop geworden van mens tegen bacil (bacterie) en ik zeg je de race is nog niet gelopen, of de bacil zal overheersen over de aarde of de mens... Maar dat is de volgende slag die wij samen moeten voeren en dat zal dan nog niet de laatste zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100