Hoe lang voor dat je dood gaat aan overdosis water?

Niet dat ik hier iets mee wil, maar ik zag ergens dat een overdosis water dodelijk kan zijn, en dit leek mij wel ''leuk'' om te weten.

Toegevoegd na 19 minuten:
Of interessant kan ook, ik was het woord alleen even vergeten. ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het menselijke lichaam verliest in normale omstandigheden (door zweet, afscheiding, ademen en andere functies) tussen de anderhalve tot 2,5 liter per dag. Dat wordt gecompenseerd via ons voedsel. Met voeding krijgen we ongeveer 1 liter water binnen. Die hoeveelheid wordt tijdens de dag aangevuld met allerhande drankjes als koffie, thee en al dan niet sprankelende of zoete frisdranken. Alcohol is de enige vloeistof die dehydratie van het lichaam kan veroorzaken, zij het in beperkte mate. De behoeft aan water is afhankelijk van activiteit, de omgevingstemperatuur en natuurlijk je lichaamsbouw. Zo zal iemand van 100 kilo meer water nodig hebben dan iemand van 60 kilo. Overal het algemeen kom je in Nederland bij een persoon met een doorsneegewicht en normale omstandigheden in de gevarenzone bij het drinken van 4-6 liter.Tenminste als deze hoeveelheid water in een kort tijdsbestek wordt gedronken. Over een hele dag verdeeld zal zoveel water niet dodelijk zijn. Bij het drinken van meer dan 10 liter water in korte tijd kan het lichaam deze hoeveel niet meer verwerken.

Bronnen:
http://natuur-en-wetenschap.plazilla.com/t...

Bij een overdosis water wil het lichaam dat lozen. Maar samen met het water verdwijnt ook natrium via de nieren en de blaas. Er ontstaat hyponatriëmie: het zoutgehalte in het bloed daalt, de lichaamscellen gaan meer water opnemen en zwellen steeds verder op. De eerste symptomen zijn voornamelijk neurologisch van aard zoals misselijkheid, algemene malaise, hoofdpijn, apathie en verminderde zintuigwaarneming. In ernstige gevallen zwellen ook de hersencellen op. Omdat daar de zwelling niet weg kan, komen de hersenen in de verdrukking. Er treden dan epileptische aanvallen op, de persoon raakt in coma, en sterft uiteindelijk. Tussen 1985 en 2002 zijn er 247 gevallen van hyponatriëmie bij te veel drinkende hardlopers gerapporteerd, waarvan er 7 met fatale afloop. Midden jaren negentig van de vorige eeuw bracht de dood van Leah Betts opschudding. Zij had op haar achttiende verjaardag een xtc-pil geslikt, als gevolg daarvan grote hoeveelheden water gedronken, en was vier uur later in coma geraakt. Enkele dagen later stierf ze. In een studie van 18 gevallen van xtc-geassocieerde watervergiftiging ontwikkelden de symptomen zich 4 tot 24 uur na inname. Drie van de 18 overleden, allen aan de gevolgen van hersenoedeem.

Bronnen:
Drugsverslaving en alcoholisme / Roel Kerssemakers
http://www.webklik.nl/user_files/2012_06/4...

Je krijgt een watervergiftiging als je 3 liter water binnen een uur drinkt. Dit kan ook al leiden tot sterfte, dus als je te veel water achter elkaar door drinkt ga je ook dood. (Ontgroening in Amsterdam nadat het alcohol tijdens deze introductiedagen was afgeschaft)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100