Kan het zijn dat een vogeltje dood leek te zijn, maar dit niet was?

Vanochtend viel er een vogeltje uit de lucht. Toen hij op de grond lag beweeg hij nog maar al snel leek hij dood te zijn. Hij reageerde niet meer en bewoog ook niet. Ik heb hem toen beschut onder een boom gelegd, tussen de struiken. Vanmiddag ben ik nog even gaan kijken maar toen was hij daar weg! Kan het zijn dat het vogeltje verstijft was omdat hij in shock was? Of een andere reden dat hij dood leek? En wat voor soort vogel is het?
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een zanglijster. Deze vogels zijn nu volop in de trekperiode en vliegen vaak heel de nacht lang. Heel waarschijnlijk is de trek voor dit vogeltje teveel geweest (natuurlijke selectie) en een infarct gehad (kan al een oudere vogel zijn). Er wordt vaak 's nachts gevlogen om roofvogels zoals sperwers te vermijden. Verder heeft een prooidier heel waarschijnlijk voor de opruiming gezorgd. De natuur is wreder dan men denkt hoor.

Dat zou goed kunnen, als het vogeltje niet zomaar uit de lucht viel, maar eerst ergens tegenaan is gevlogen. Ze kunnen dan soms een tijdje bewusteloos zijn, en voor de leek dood lijken. Mogelijk is het beestje weer bijgekomen, en met hoofdpijn weggevlogen. Het kan natuurlijk ook zijn dat het vogeltje wel dood was, maar dat er bijvoorbeeld een kat mee aan de haal is gegaan. Het lijkt me trouwens een lijster.

Die zal dan heel erg geschrokken zijn (shock) en is later bij gekomen. Het is een lijster lijkt het. Ik heb dat nog gehad, een jonge ekster kwam binnen in onze keuken terecht en die was helemaal verstijft en in shock, binnen een kwartier was ie wel weer de oude. Zie de foto hoe ie er uit zag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100