Waarom hebben mensen lang haar?

We weten allemaal hoe de evolutie teorie werkt we passen ons aan naar onze omgeving. dingen die niet meer nuttig zijn verdwijnen (stuitje,apendix). Als wij van de mensaap(of een andere soort aap) afstammen en wij hebben onze haren over ons lichaam verloren. hoe kan het dan dat juist de haren op ons hooft langere zijn geworden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je legt de evolutietheorie erg ongelukkig uit. In werkelijk wordt geselecteerd dat wat succesvol is. Voor natuurlijke selectie geldt in een bepaalde omgeving. Voor seksuele selectie is met betrekking tot de kinderen of om aantrekkelijk te zijn voor het andere geslacht. Darwin schreef in the "Descent of man" dat de mens ontstaan is uit mensapen door seksuele selectie en groepselectie, en niet door natuurlijke selectie. Grote hersenen, groot intellect, hoge mate van sociale interactie en complexe sociale organisatie, hoge hoofden, zwakke sportieve prestaties, kwetsbare hoofden en lichamen en lange kindertijd. Al dit werkt samen om de mens een sociaal wezen te maken. Lang haar lijkt mij typisch een voorbeeld van seksuele selectie. Partners kiezen wat aantrekkelijk is (lang haar). Mooi lang haar is een teken van een goede gezondheid gedurende langere tijd, en derhalve een goed functioneel teken voor je partner.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Descent_o...

Er is ook nog zoiets als voortplanting, wat volgens mij nog belangrijker is dan welke aanpassing ook. En om te kunnen voortplanten zoekt de mens de meest aantrekkelijke partner uit. Voor vrouwen is lang haar een schoonheidsideaal.

Het is niet zo dat de evolutie zich noodzakelijkerwijs aanpast aan de omgeving. De lange staart van een pauw is in het struikgewas knap onhandig, de enorme snavel van een v/d Valkvogel niet handig als je door het oerwoud moet vliegen, de schaar van sommige krabben maakt een Quasimodo van ze en mannetjesherten sjouwen door het bos met een complete boom op hun kop. Zolas de vorige spreker al opmerkte...is dit allemaal omdat de wijfjesdieren daar op kicken...dus ten dienste van de voortplanting.

Lange hoofdharen geven een zogende baby iets om zich aan vast te grijpen wanneer de moeder voor gevaar moet vluchten in water. In de tijd dat de voorloper van de mens vanuit de bomen naar de vlakte verhuisde moest er nog al eens gevaar ontweken worden door het water in te vluchten. Daarmee werd lang haar een belofte voor succes in de voortplanting, en dus een Darwiniaans selectie-criterium. Zwangere vrouwen schijnen als bijverschijnsel van de zwangerschap een prettige groei van de haardos te ervaren. Ik vind het een aardige theorie, maar ik ken hen hem alleen van wijsneuzen uit de kroeg. Ik heb zo gauw geen staving ervoor kunnen vinden op de Internets. Zeg maar of het onzin is.....

Ik geloof in de Bijbel en ook de schepping en alles, en dat heeft God nu eenmaal zo gemaakt. Lang haar is een sierraad voor de vrouw!

"Waarom hebben mensen lang haar?" Dát heeft alles te maken met 'de haarcycli: 'Kortdurende haarcycli' produceren 'de kortblijvende haren', zoals wimpers en wenkbrauwen. 'Langerdurende cycli' produceren de 'langere haren'. De lengte van de haren blijft beperkt tot de duur van 'een haarcyclus' in een haarzakje. Haren kunnen daarom niet onbeperkt blijven groeien.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haarzakje
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdhaar

Lekker warm!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100