Kan een eencellig organisme kanker krijgen?

dit zou wel sneu zijn als ze maar uit een cel bestaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle cellen kunnen kanker krijgen, ook cellen van een eencellig organisme. Een kankercel is een cel die zich ongeremd deelt. Bij meercellige organisme is dit een probleem omdat de cellen goed samen moeten werken cellen van een eencellige hoeven niet samen te werken. Een eencellig organisme plant zich voort doormiddel van celdeling. Als een cel van een eencellig organisme zich ongeremt gaat delen plant dit eencellig organisme zich dan heel snel voort.

Bronnen:
biologie docent

Volgens mij wel, omdat kanker een wildgroei van cellen is. Dus iedere cel zou in princiepe een kanker kunnen zijn, als er een wildgroei van is. Dit is een ruim genomen antwoord en het ligt waarschijnlijk wat genuanceerder. Robby BB

Ja , ! Maar daar zou dan toch een andere naam op geplakt moeten woorden . Mogelijk , is door de mutatie van een eencellig organisme een meercellig organisme ontstaan . Ja in de natuur hebben sommige foutjes ook hun voordeel . Zo ja dan plant het zich beter voort . Gemuteerde cellen woorden opgeruimd in het lichaam , maar niet altijd en dan gaan ze hun eigen foute kopieën maken met alle gevolgen van dien .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100