kan het zijn dat je alles harder/luider hoort dan iemand die geluiden normaal hoort?

Slecht horen is iets wat veel voorkomt. Ik vraag me af of je ook alles harder kan horen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan best. Sommige mensen worden gek van het (volgens hun) harde geluid. Dan hoor ik ook wel pieptonen in mn oren wat erg vervelend is.

Het kan inderdaad zijn, dat iemand alles harder /luider hoort. Ik hoor n.l., ieder klein geluidje en krijg daardoor , in de loop van jaren, meer last om gesprekken te volgen in een gezelschap waar veel gepraat wordt. Goeie Vraag trouwens. +!

Ik denk het eerlijk gezegd niet, vaak zitten zintuigen wel enigszins aan hun grens qua gevoeligheid, een nog gevoeliger gehoor zal ook meer ruis en hartslag van het eigen lichaam opvangen. Zolang er geen beschadigingen zijn dan zouden alle normale oren ongeveer even goed moeten horen. Probleem is misschien de alomtegenwoordigheid van luide muziek, koptelefoons, lawaaiig werk, vuurwerk en zo, waardoor de meeste mensen in Nederland hier een minder gevoelig gehoor hebben dan bijvoorbeeld een bosjesman in de Kalahari. Normaal is hier in Nederland dus eigenlijk al beschadigd.

Het zou kunnen zijn dat het om hyperacusis (zie google) gaat. Mijn tip, vraag een verwijzing aan je huisarts voor een onderzoek bij een audiologisch centrum.

Het hangt er ook wel van af of mensen eerder van de rust houden, voor hen zullen geluiden dan misschien wel harder klinken. Ook personen met autisme ervaren geluid en lawaai anders, die zijn er over het algemeen overgevoelig aan, vooral de geluiden die onvoorspelbaar zijn klinken hen keihard in de oren. Het lawaai dat ze zelf maken, dat horen ze dan minder, dat is voor hen dan voorspelbaar en hebben ze zelf in de hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100