Als iemand die naast mij staat een scheet laat en ik ruik dat, inhaleer ik dan deeltjes van de ingewanden van de schetenlater?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In lijn met de gedachte die je hier ventileert: Ja. In principe klopt dat deels wel. Het zijn echter niet de ingewanden zelf die het gros van de inhoud bepalen. Het zijn de verteerde spullen in de darmen die die geur afgeven, alsmede dode bacterien die er in zitten. De lucht die je ruikt bestaat uit gassen die geproduceert zijn in de darmen. Dus de geur komt af van stoffen die in je darmen zijn geprodeceerd. Aldus redenerende kan je stellen dat je spul inademt dat uit de darmen van de persoon naast je zijn gekomen.

Ehm...u inhaleert gewoon een hele vieze lucht. De deeltjes van de ingewanden (weet niet helemaal waar jij op doelt) blijven gewoon in je buurman zijn onderbroek hangen.

Alleen als de schetenlater een melaatse is.

Nee, bij een scheet vallen er geen stukjes van je ingewanden af. Winderigheid of flatulentie wordt veroorzaakt door ingeslikte lucht en koolzuur, en een mengsel van gassen dat door bacteriën en gisten in de darmen van zoogdieren wordt gemaakt. Het gas wordt via de anus afgegeven aan de lucht. Dat maakt een karakteristiek geluid. Het gas heeft meestal een reuk. Je kunt het ook nog aansteken, geeft vaak een behoorlijke vlam.

Als ik bij iedere scheen een stukje van mijn ingewanden zou kwijtraken had ik nu geen ingewanden meer! :) Dus het antwoord is natuurlijk nee. Het is slechts een vieze lucht die zich verspreid, niet meer en niet minder!

Het geproduceerde gas bestaat, net als alle stoffen, uit moleculen. In dit geval gaat het om een chemische samenstelling die voor de mens onaangenaam ruikt. Tijdens het inademen inhaleer je de deeltjes (moleculen). Dit hoeft niet perse schadelijk te zijn. Ik ken echter geen wetenschappelijk onderzoek die dit heeft bevestigd of tegenspreekt. Wel voor andere, meestal giftige, gassen zijn deze onderzoeken uitgevoerd, anders wisten we niet of ze giftig waren. Overigens vinden de meeste mensen hun eigen geproduceerde uitlaatgassen niet vies. Nog sterker, soms wel lekker.

Nee, een wind bestaat uit stikstof, zuurstof, kooldioxide, waterstof en methaan. De laatste 3 worden opgewerkt door bacteriën in de dikke darm.

Bronnen:
Quest.

Natuurlijk niet.!!!

Nee natuurlijk niet! Anders zou iedereen zijn keel dichtslaan wanneer we ergens in een ruimte zouden staan met veel schetenlatende mensen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100