Waarom zetten we onze handen op plekken waar we pijn hebben?

Als ik m'n teen stoot pak ik deze vast, heb ik m'n hoofd gestoten druk ik mijn hand erop, vinger tussen de deur en ik pak m'n vinger stevig vast of stop hem in m'n mond.

Waarom doen we dit eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan sturen we daar energie naar toe... Het is een reflex en gaat automatisch... Als je gaat naar http://www.shyholland.nl/ en daar leer je 19 cursussen om dat tot in de finesses te leren...

Bronnen:
http://www.shyholland.nl/

Ik zou zeggen: wrijven en warm maken doet de pijn vaak afnemen. Misschien ook een reflex om zo zwakke plekken (wonden) te bedekken/beschermen? Goeie vraag trouwens!

Als de schoonheidsspecialiste de hars van mijn gezicht verwijderd legt ze ook altijd gelijk haar vinger op die plek. En het gekke is dat het heel verzachtend is, de pijn word gelijk minder. Ik denk dat het je zenuwen wat verdoofd.

Je verdeelt dan de druk, misschien helpen de andere zenuwcellen dan mee. Als je een zweertje hebt kan het vaak ook bijna lekker voelen om er af en toe eens in te drukken of aan de zijkanten te knijpen.

Je doet dan aan handoplegging. Je laat de energie en warmte van je handen die plek helpen genezen. Het is een automatisme welke we als instinct nog weten. Daarbuiten zijn we vergeten wat het doet en welke kracht het heeft. Ik ben wel benieuwd hoe de wetenschap deze vraag zal beantwoorden.

Het is een instinctieve handeling. Wanneer je rond een pijnlijke plaats wrijft, krabt of warmte toedient, wordt de pijn vaak minder. Het gebied om de pijnlijke plek heen wordt daardoor geprikkeld, waardoor je de pijnprikkel zelf minder voelt. Zachte massage, eventueel in een (niet te warm) bad, kan hetzelfde effect hebben

Als je drukt of knijpt op een pijnlijke plek blokkeer je enigszins de bloeddoorstroming en dit leidt tot een korte pijnvermindering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100