waar zit het knoopje cellen, waardoor je je been omhoog kan laten gaan als je erop tikt?

Er is een knoopje cellen in waar, als je er op tikt, je je been omhoog kan laten gaan zonder zelf wat met je been hoeft te doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klopt, dat is een pees die vlak onder je knieschijf zit. Wanneer je zittend je ene been over de andere slaat, hangt je bovenste been vrij en kan hij bungelen. Als je dan op die pees tikt, vlak onder de knieschijf, dan wordt de zenuw geprikkeld die de spier laat samentrekken. En dan komt je voet dus een stukje omhoog. Dokters gebruiken deze test omdat ze zo de doorgifte van zenuwprikkels kunnen testen. De puls die wordt opgewekt door de tik, gaat naar je ruggengraat en wordt daar doorgegeven naar de zenuw die de spier aanstuurt. Dus zonder tussenkomst van je hersenen. Je kunt allerlei andere testjes bedenken om de werking van de zenuwen te testen, maar die vergen meestal tussenkomst van de hersenen en deze niet. Dus het is een heel elementaire test die alleen maar de signaaldoorgifte tussen de zenuwen test.

Dat is je kniepeesreflex zie plaatjes.

Het golgi peeslichaampje begint bij de spier en loopt door tot de eigenlijke pees. Dat houdt in dat de gevoelige cellen in dit geval in de knieschijf zitten en niet op de plaats waar de dokter tikt (wel zo prettig).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100