klopt het dat als je bijvoorbeeld 1.60 meter bent, je dan 60 kg mag wegen?

ik heb ergens gelezen dat als je bijvoorbeeld 1.60 meter bent, 60 kg dan het maximale gewicht is. klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is inderdaad een snelle stelregel. Deze stelregel houdt echter geen rekening met het geslacht en de lichaamsbouw. De een is immers van nature breder en grover gebouwd dan de ander. Het is dus geen absolute regel.

Het ideale gewicht kan u zelf bepalen aan de hand van uw BMI (Body Mass Index) Dat is afhankelijk van uw herkomst, man of vrouw en staat in functie van uw lengte en gewicht. De formule is: gewicht : (lengte x lengte) Dus uw gewicht gedeeld door het kwadraat van uw lengte in meter. in uw geval 60 : 1,6² = 23,4 wat zeer gezond is.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gewi...

Dat gaat een klein beetje op maar vooral bij lange mensen. Hoe korter je bent hoe meer je er nog boven mag wegen (kijk ook naar dat mooie plaatje bij het antwoord hierboven) en hoe langer je bent hoe beter jouw globale berekening klopt. Dus op zich: ja, je zit als volwassen persoon dan altijd goed qua bmi als je die standaardregel aanhoudt. Meer is al snel teveel, zeker als je lang bent. Toegevoegd na 55 seconden: Het groene gebied is dus gezond en als je kijkt naar wat je mag wegen als je 190 bent klopt het precies, bij 160 mag je nog 63 wegen en bij 150 zelfs 55 kilo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100