Wat is de natuurlijke vijand van de zee-egel?

Ik vraag me al jaren af wat de natuurlijke vijand van een zee-egel is? Kan iemand me helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De bekendste is de zeeotter omdat er een aardige studie is gedaan naar de interactie tussen kelp (reuzenalg) , zeeotters en zeeegels. Zonder predatoren vernietigen de zeegels de groter zeewieren en slaat het ecosysteem om naar een soort woestijn. Verder zijn er de zeewolf (belangrijkste voedsel voor de zeewolf) en de trekkervissen.

In deze bron staat iets over meerdere natuurlijke vijanden van de zee-egel,waartoe natuurlijk ook de mens behoord. Maar wat ik op Internet nog niet kon vinden zag ik wel eens op TV,en dat is goed om weten voor jouw,namelijk: Dat de zee-egel in sommige streken ook wel eens door ze zeearend word opgevist,met zijn zeer lange klauwen heeft de zeearend minder last van de stekels van de zee-egel. Na de vangst gaat de Zeearend vervolgens met de zee-egel tot op grote hoogte en laat dan de zee-egel op de grond of op een rots vallen waardoor de schaal,het pantser,openknakt waarna de zeearend zonder gevaar de lekkere zachte binnenkant kan opeten.

Bronnen:
http://www.worldexplorer.be/zee-egel.htm

Ik denk dat de mens de grootste natuurlijke vijand is van de zeeegel omdat het in sommige landen een lekkernij is. Eén van de grootste vijanden ben ik zelf, want ik ben ooit eens terecht gekomen in een kolonie van zeeegels die zich hadden geplaatst op een golfbreker. 20 Jaar lang heb ik afgebroken naalden uit mijn been moeten verwijderen, plezierig is anders. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100