Als je een insect "half" dood slaat, vergaat deze dan van de pijn?

Soms sla ik een insect "half" dood. Maar dan zie ik hem alleen nog met zijn pootjes bewegen... Dus vroeg ik me af vergaat deze dan ook van de pijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou zeggen van wel, omdat als je ons halfdood slaat we ook van de pijn vergaan.

Vergaan van de pijn in heel erg pijn leiden ja, eraan sterven, nee, de kans is groot dat deze het niet overleeft, maar er zullen er ook zeker zijn die het wel overleven. Het hangt er maar net van af hoe ernstig je ze raakt, maar dat ze pijn hebben is zeker.

nee naar alle waarschijnlijkheid voelen insecten geen pijn. voor pijnbeleving heb je een centraal zenuwstelsel nodig, en dat hebben ze niet. ze zullen wel doorhebben dat er iets niet klopt, maar hoe ze dat ervaren kunnen we niet weten. het zal geen ingewikkelde emotie zijn, dat is zeker.

Rieneke en alle anderen die van mening zijn dat Insecten geen pijn voelen en dat daar zelfs geen bewijzen voor te vinden zijn dat ze iets kunnen voelen,hé Mar?: Vraag eens aan de mannen wat zij zagen toen deze mannen als jongetjes in de zomer met een vergrootglas mieren,vliegen,en andere insecten met de zonnestralen via het vergrootglas in brand staken? En wat spinnen doen als zij op een hete plaat worden gezet? Ik zal je het antwoord nu zeggen: In het begin krimpen de mieren en vliegen ineen van de pijn,terwijl de mieren zelfs piepen daarbij,te vergelijken met schreeuwen. Een spin rent zeer hard om met haar poten zo weinig mogelijk de hete plaat te raken en ook zij piept dan,alvorens met ingetrokken pootjes op de buik te blijven liggen en dood te gaan. Dit is volgens mij bewijs genoeg dat ook deze beestjes wel degelijk pijn kunnen voelen.

Bronnen:
https://mail.google.com/mail/?hl=nl&shva=1...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100