Gaat een pauw pronken als je hem beledigd?

dat hoorde ik vroeger vaak. pauwen kunnen niet pronken.
of wat ben je een lelijke vogel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat ik hier in het park zie, is dat pauwen te pas en te onpas staan te pronken, of er nu een vrouwtje in de buurt is of niet. als je de vogel even daarvoor beledigend hebt toegesproken, zou je dat als aanleiding kunnen zien, maar dat is het natuurlijk niet, gezien dat de vogel hier geen jota van begrijpt.

Het is bijzonder moeilijk om een pauw te beledigen. Daarvoor moet je hem in het in het Pauws aanspreken en vertellen dat zijn veren er niet uitzien. Bij leden van GV gaat dat een stuk makkelijker.

Ik weet niet of een pauw gaat pronken als je hem beledigd maar ik heb wel een heel mooi verhaal.Toen mijn vader was overleden(hij was een groot dierenliefhebber)werd hij vanuit huis begraven waar hij opgebaard lag.Toen wij achter de stoet de lange zandweg afliepen,kwam een van zijn pauwen heel hard aangerend en ging langs de route staan met zijn veren uitgeklapt.Als een laatste groet.

Nee hij pronkt voor vrouwtjes, als hij wil propageren... Het is gedrag dat tot paring uitnodigt en wel het meest dominante vrouwtje wil hij daarmee paaien...

pauwen pronken te pas en te onpas

Pauwen pronken om zich te laten zien, hun 'status' te laten zien en hiermee vrouwtjes te lokken, of rivalen te overtroeven. Door een pauw te beledigen stuur je uitdagings-signalen (energieën) naar het dier, waardoor je het stimuleert om het 'status gevecht' aan te gaan. Vervolgens is het aan de pauw in te schatten of het het 'gevecht' waard is (niet te slap of te sterk), of hij het aanneemt.

Kan me niet voorstellen dat een Pauw onze beledigingen begrijpt. Hij zet zijn veren op om indruk te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100