Hoe laat ik mijn parkiet (ong. 5 jr) stoppen met krijsen?

Als hij niet genoeg aandacht krijgt dan begint hij non-stop te krijsen. Ik geef hem wel genoeg aandacht maar als ik wegloop om iets anders te doen begint hij. Echt heel irritant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Geef hem wat afleiding om te spelen in zijn kooi dan zal hij zijn aandacht daaraan geven, of een lekkere gierststengel heeft hij wat te knabbelen. Je kunt ook eerder op de avond een doek over de kooi doen.

Koop nog een parkiet, dan kunnen ze de hele dag tegen elkaar gaan praten , zo heb jij er geen last meer van! X

Hang een spiegeltje in de kooi. Hoe vreemd ook, parkieten denken dan dat ze een vriendje hebben. (geen grap!) En als hij gewoon even stil moet zijn hang je een doek over de kooi heen.

Doe een deken over de kooi Dat werkt bij mij altijd

Kromsnavels en andere vogels zullen altijd van zich laten horen, vroeg in de ochtend is savonds tegen schemering. Dit is communicatie tussen de vogels bij het ontwaken en het verzamelen om te gaan slapen. Dit is nagenoeg niet af te leren. Wel moet je zorgen voor genoeg afleiding voor je vogel. Kromsnavels zijn echte slopers dus zorg voor voldoende speel- en sloopmateriaal. Verse wilgentakjes, papiertjes e.d. Kromsnavels zijn redelijk intelligent, schreeuwen buiten voornoemde tijden kan duiden op verveling. Dus afleiding en bezig zijn binnen en buiten de kooi is heel belangrijk. Succes!

Gewoon een deken droverheen. Hopla.

Je hebt speciale halsbandjes. Die geven een stoomschok als hij krijst. Daar hoef je zelf niet voor te doen omdat er een decibel meter op zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100