Zijn er wilde wolven in west Groningen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de laatste in het wild levende wolf van Nederland is gedood in 1793 in het Groningse plaatsje Hongerige Wolf. Toegevoegd na 11 minuten: Ik bedoel BIJ plaatsje Hongerige Wolf.

Bronnen:
http://gelkinghe.weblog.nl/de_actuele_were...
http://www.hongerige-wolf.nl/overons.html

Vanuit Limburg komen al wel meldingen van signalering van wolven, vanuit het noorden heb ik er nog geen gezien, daarbij lijkt mij Groningen, zeker het westen, niet de omgeving waar wolven graag vertoeven.

Een individuele wolf kan zo een 1800 km in een paar jaar afleggen over snelwegen, rivieren en dergelijke. Mensen die wolven bestuderen in een gebied waar ze zich voorplanten en permanent voorkomen hebben vaak maar eenmaal tijdens hun onderzoek een wolf gezien, vanwege hun schuwheid. Verder zijn er ook wat schaapdodingen in Nederland geweest, die mogelijk door wolven zijn veroorzaakt. In de Luneburger heide hebben wolven zich voortgeplant, verder zijn er nog andere meldingen in Noor Rijn Westfalen. Het antwoord zou dus moeten zijn waarschijnlijk zijn er af en toe wolven, maar hard bewijs ontbreekt voor die streek. Voor wat ik er van weet zijn er erg veel reeën aanwezig in het Noorden van Duitsland en Nederland en relatief weinig mensen. Ik acht het dus heel waarschijnlijk dat ze er zitten of gezeten hebben en nog veel waarschijnlijker dat ze er (steeds vaker) gaan komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100