wat is het doel van een vlinder?

bijen zijn er om stuifmeel te verspreiden... en zo heb je heb je nog meer insecten, die wel ergen voor dienen. je hebt ook dieren. maar wat is het doel van een vlinder nou eigenlijk??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het doel van een vlinder is het in stand houden van de soort en overleven. Wat is het nut van vlinders? Vlinders bestuiven bloemen als ze de bloemen bezoeken om nectar te zuigen. Verder eten heel wat andere dieren rupsen, poppen en vlinders, waardoor ze hun nut hebben als eten voor die dieren. Voor de mens zijn vlinders nuttig omdat ze iets zeggen over de plek waar ze voorkomen Sommige soorten zijn heel gevoelig voor veranderingen in het plekje waar ze leven. Als een soort op een bepaald plekje voorkomt, dan kan dat een teken zijn dat het daar goed gaat met de natuur. Andersom kan het verdwijnen van een soort aangeven dat het niet goed gaat met de natuur. Ook zijn de rupsen gebonden aan bepaalde planten als voedselplant, zodat het voorkomen van een soort vlinder ook iets zegt over het voorkomen van een plant. En vlinders zijn natuurlijk erg mooi!

Bronnen:
http://www.vlinderskijken.nl/vragen/Faq_de...

Opgegeten worden. Helaas, maar het is niet anders. Toegevoegd na 3 minuten: Ze worden onder andere gegeten door muizen, egels, vogels en spinnen.

Het "doel" van een vlinder is waarschijnlijk het vlinder-zijn. Mocht er enig doel zijn. Zijn bestemming is ongedefinieerd. Het is van belang om vast te stellen of het überhaupt wel mogelijk is het doel van een diersoort vast te stellen. Zo ook het doel van de mens...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100