wat is het verschil tussen een afrikaanse en aziatische olifant?

Weet jij het antwoord?

/2500

De grootste verschil zit in de oren. afrikaanse groot en aziatische kleiner

De Aziatische olifant is makkelijker te hanteren dan een Afrikaanse olifant. Daarom tref je alleen Aziatische in een circus aan.

Dat zijn er heel wat, en het lijstje is niet compleet: Afrikaanse olifant Gewicht : 4 tot 7 ton Schouder hoogte: 3 tot 4 meter Huid: sterk gerimpeld Ribben: tot 21 paar Hoogste punt: op de schouder Oren: grote oren Rug: hol Buik aflopend naar de achterpoten Kop: niet gerimpeld, geen knobbels deuk in het voorhoofd Slagtanden: mannetjes en vrouwtjes (kleiner) Onderlip: kort Voedsel: bladeren Slurf: minder stevig, met meer ringen Slurf uiteinde: twee vingers Teennagels voor: 4 soms 5 Teennagels achter: 3 soms 4 Aziatische olifant Gewicht : 4 tot 7 ton Schouder hoogte: 2 tot 3,5 meter Huid: minder gerimpeld Ribben: tot 20 paar Hoogste punt: op de rug Oren: kleinere oren Rug: bol of recht Buik vlak of uitgezakt in het midden Kop: gerimpeld, knobbels op het hoofd, deuk in het voorhoofd Slagtanden: Alleen de mannetjes, vrouwtjes rudimentair Onderlip: lang Voedsel: grassen Slurf: stevig met minder ringen Slurf uiteinde: één vinger Teennagels voor: 5 Teennagels achter: 4 soms 5 Toegevoegd na 8 minuten: Het gewicht van de Aziatische moest 3 tot 6 ton zijn ;-(

Bronnen:
http://www.upali.ch/differences_en.html

Het is nog lastiger, want de Afrikaanse Olifant is opgesplitst in twee soorten. De vrij bekende Savanneolifant (Loxodonta africana van de Savannes en Bosolifant (Loxodonta cyclotis) die in Kongolese oerwouden voorkomt. Forest Elephants hebben ronde oren en Bush Elephants meer vierkante oren. Slagtanden van een forest elephant wijzen naar beneden en zijn rechter, het ivoor is harder en rozeachtig. en het aantal tenen voor is 5 en achter 4 (zoals bij de indische olifant). Nog wat meer kenmerken in de bron. Mogelijk is er ook nog twee dwergvariëteiten van de Bosolifant, die ook als aparte soorten kunnen worden gezien (L. c. fransseni en L. c. pumilio). De verschillen tussen forest en bush elephants zijn al bijna zo groot als de verschillen tussen indische olifant en bush elephant (60%). Indische olifanten hebben één "vinger" aan de slurf (de afrikaanse soorten twee vingers), hebben een ronde meer gedrongen lichaamsvorm (kop onder de ruggengraat) en zijn gemiddeld genomen een stuk kleiner dan Savanneolifanten. De oren zijn ook veel kleiner.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100