Hoe komen er bloedsporen in een ei?

Soms zie je in een gekookt eitje een beetje bloed. Hoe komt dat? Is dat een teken dat het een bevrucht ei is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Pas na enige dagen is in een BEVRUCHT ei een vruchtbeginsel te zien aan het bloed, wat er eerst niet was Vandaar dat een ei met een bloedplek zowel een bevrucht ei kan zijn (geweest) als een ei met wat bloed van de hen. Bij veel vogels is vanaf dag 3 tot 6 het volgen van het vruchtbeginsel mogelijk bij een ei wat bebroed wordt. Overigens kan geen van beide kwaad als het ei salmonellavrij EN goed doorgekookt is. Eventuele ziektekiemen uit het bloed van de hen zijn dan wel onschadelijk gemaakt. Eieren met bloed zou ik zeker niet rauw gebruiken. Eigenlijk is het gebruik van rauwe eieren nimmer verstandig. Culinair is er echter niet altijd aan te ontkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100