hoe kan je postduiven post laten bezorgen?

het lijkt me heel erg leuk om postduiven te houden en te gebruiken maar hoe zorg je ervoor dat een duif weet dat die naar een bepaald huis moet en zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt postduiven geen post laten versturen, omdat ze altijd weer naar het hok van de duivenmelker terug vliegen. Zo zijn ze getraind het zijn sportduiven, dus voor de post te laten brengen moet je toch echt de postbode laten komen.

De duif keert terug naar de plek waar hij/zij geboren was. Je moet alleen maar voor zorgen dat je gezonde nesten kweekt en de natuur doet de rest.

Dat weet die duif niet ; het enige dat een postduif weet, is zijn eigen 'huis', en daar keert hij altijd naar terug. De truc is dus de duif ergens ánders los te laten (al dan niet met een briefje aan zijn poot), zodat hij met het betreffende bericht weer terug naar huis, naar jou dus vliegt. Om er een levendige postdienst op na te houden, heb je dus een aardig netwerk van duivenbezitters nodig, die elkaar over en weer elkaars duiven en zo ook hun post kunnen (laten) bezorgen. Zoals in (teken)films, met duiven die mensen op de meest onmogelijke plaatsen kunnen bereiken, werkt het dus helaas niet. Ik zou zelfs durgen beweren dat het tegenwoordig vrij omslachtig is.

Je moet ze trainen. Hieronder een filmpje van hoe je dat kan doen. Postduiven worden niet alleen getraind om post te bezorgen en om wedstrijden te winnen. In Brazilië werden duiven gebruikt om drugs en mobieltjes de gevangenis in te smokkelen.

Bronnen:
http://www.duivenfilm.nl/video/bb9f0cd2a47751a186f

VERGEET HET MAAR, een duif weet EEN adres vrijwel altijd terug te vinden. Verhuizen is dus ook een NONO voor postduivensporters/ liefhebbers. Laat het brieven bezorgen maar aan TNT Sandt of selectmail over. Een goede duif is immers ook veel meer waard dan een paar postzegels,.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100