Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Aan welke kant van een spinneweb zit een spin meestal?

De meeste spinnewebben in bijvoorbeeld een plantsoen zijn verticaal. Is bekend aan welke kant een spin meestal zit, bijvoorbeeld aan de zonzijde, kant waar de wind vandaan komt, etc.?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Biologie
504

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Gewoonlijk willen spinnen niet te veel opvallen en zichtbaar voor hun prooien zijn en dus zitten ze alleen in het midden van het web om een prooi te verschalken. Maar soms drijft de koude hun toch naar het midden als dat de enige plek is waar wat zonlicht valt. Spinnen zijn nl. koudbloedige dieren en hebben bij wat frisser weer af en toe behoefte om wat op te warmen. Volgens mijn eigen waarneming hebben ze ook wel een voorkeur voor de kant waar de wind vandaan komt, ik denk omdat van die kant ook het vaakst kleine insecten per ongeluk in het web waaien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een spin zit meestal in een donker hoekje aan de rand van haar web. En zodra er een vliegje of iets dergelijks in verstrikt raakt snelt ze daar naartoe om het met haar garen vast te binden.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding