Hoe oud wordt een kip?

Weet jij het antwoord?

/2500

De oudste kip die ik ooit heb gehad is minstens 12 geworden. Heb haar 12 jaar gehad en ze was al volwassen toen ik haar kreeg.

De maximale leeftijd van een kip is afhankelijk van het ras. De 'gewone' bruine industriekippen, de hybriden, worden vaak niet ouder dan een jaar of 3. Maar sommige rassen kunnen wel 20 jaar oud worden. Verder spelen ook de levensomstandigheden van de kip een belangrijke rol. Gemiddeld worden de meeste rassen niet ouder dan 10 jaar.

Een kip om eieren te leggen raakt na een maand of 14 van de leg en wordt dan verwerkt als soepkip. Een kip die gefokt wordt om zo te eten wordt na 6 (ergste 'fok') tot 12 weken (zo snel kweek je tegenwoordig een kip van ca. 2,5 kilo !) geslacht. In het wild worden kippen, afhankelijk van het ras, tussen de 7 en 9 jaar oud, met een paar uitzonderingen van rassen die wel tot 15 jaar oud kunnen worden. Maar die eten we in de regel niet.

Mijn kleine kippen maar 3 jaar.

De meeste kippen worden maar zes weken. Dan worden ze geslacht.

Heb ooit mijn scharrelkip 12 jaar oud zien worden...

Ik heb het voor je opgezocht. Een kip kan 21 jaar oud worden. Dit is uiteraard in het meest gunstige geval. Sommige soorten worden minder oud.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100