Is het 'merelvirus' dat nu dreigt over te komen uit Duitsland overdraagbaar op huisdieren?

Op het nieuws zeiden ze dat het door een muggenbeet bij de vogel kwam en zo dus niet overdraagbaar is naar mensen. Ik maak me echter nog zorgen of het niet overdraagbaar is naar katten die bijvoorbeeld zo een vogel vangen (hij kan immers niet meer vliegen) of honden die deze vogel zien als een hapje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang het virus niet gemuteerd is, is het niet schadelijk voor zoogdieren, zelfs niet op andere vogelsoorten. Bij vondst van een vogel direkt het Dutch Wildlife Health Centre in Utrecht waarschuwen, deze komt de vogel ophalen voor onderzoek. Toegevoegd na 6 dagen: Update: Blijkbaar kunnen ook andere vogels besmet raken met dit virus en al hoewel het nog niet gevonden is bij mensen wordt aangeraden om dode vogels niet met blote handen aan te raken. Zie interview Peter Klaver DIERENARTS EXOTEN, WILDLIFE EN HOBBYVARKENS

Bronnen:
http://binnenland.nieuws.nl/720494
http://www.dierennieuws.nl/nieuws/uniek-in...
http://www.dwhc.nl/Buitenlands/V_usutu.html

Een Merel is een vogel en je hebt ook vogels die als huisdier worden gehouden dus lijkt me nogal logisch, maar laat je niet gek maken door al die rare berichten de natuur kan je niet foppen en wat berichtgeving betreft die zaten er al zovaak naast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100