Is bij een ééneiige tweeling in geval van homoseksualiteit,de kans groter dat ze allebei homo zijn,dan dat één het is en de ander hetero?

Gisteren zag ik twee broers op t.v.,waren tweeling en beiden homoseksueel.Ik vond het nogal bijzonder,maar misschien is dat niet zo bijzonder,vandaar de vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van homofilie is bekend dat het zowel nature als nurture als beinvloedende factoren heeft. Een eeneiige tweeling heeft dezelfde genen en krijgen een meestal soortgelijke opvoeding. Het verschillend willen wezen van de individuen van de tweeling kan polarisatie veroorzaken , maar dat hoeft niet. Immers zijn het twee mensen die een verschillend denkpatroon ontwikkelen vanaf de eerste dag van hun mentale bestaan. Het ligt dus voor de hand dat beide mensen dezelfde sexuele geaardheid kunnen ontwikkenlen, in de nurture echter zitten verschilfactoren die evenzogoed het geaardheidspectrum per persoon verschillend kunnen triggeren. De kans dat beiden homo zijn kan dus wel maar ligt niet op voorhand vast. Gelukkig heeft ieder individu zijn eigen weg te gaan , ook al zijn ze uit hetzelfde vlees gevormd.

Ha, day Denkbeeld; Tussen homosexualiteit (of welke andere seksuele voorkeur dan ook) is nog nooit een verband met erfelijkheid vastgesteld. De oorsprong ligt voor het overgrote deel opgesloten in de psyche; men wordt gevormd door zijn opvoeding, leefomgeving, ervaringen, etcetera. Dat twee helften van een tweeling die beiden op dezelfde manier zijn opgegroeid dezelfde seksuele geaardheid hebben vind ik dan ook niet echt bijzonder. Allebei hetzelfde opgegroeid en de één homo en de ander hetero is moeilijker te verklaren. Toegevoegd na 22 seconden: 'day' -> 'dat'....

Ik ben het wel met Hans eens, alleen zie je ook wel dat homo's van jongs af zich toch voor hele andere dingen interesseren en nooit op een vrouw verliefd is geworden. Misschien dat toch, naast psychische factoren er genetische afwijking mogelijk is. Dit is overigens niet bewezen.

Ik ken veel eeneiige tweelingen die dezelfde seksualiteit hebben, maar weinig eeneiige tweelingen die een verschillende seksualiteit hebben. In mijn observering is de kans aanzienlijk groter.

De homoseksualiteit is aangeboren en heeft niets met opvoeding te maken. Dat een tweeling dus een grotere kans maken om beide n Homo te zijn lijkt mij te ver gezocht.

nee,omdat iedder kind een idividu is met een eigen voorkeur,ziel,hersenactiviteit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100