Welk mechanisme zorgt ervoor dat een dennenappel dichtgaat als het vochtig is en opengaat als het droog is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tot nu toe véél uitleg over wat er met een Dennenappel gebeurd tijdens droogte of vocht. Maar niks over hoe dit mechanisme werkt. Goed,dan zal ik maar een poging wagen: De structuur van een dennenappel zit zo in elkaar dat de Dennenappelblaatjes,of schubben,bij vocht aan de binnenkant krimpen en aan de buitenkant uitrekken,en zo sluiten deze schubben zich bij vocht. Droogt de Denneappel op dan werkt dit net andersom,dan krimpen de schubben aan de buitenkant en rekken de schubben uit aan de binnenkant en zo gaat de Dennenappel open bij droogte. Zo kan men bvb een Dennenappel jarenlang buiten aan een koortje hangen en zo die Dennenappel als Weerbarometer of hygrometer gebruiken,is nog betrouwbaar ook,en gratis. Helaas staat er in de bron ook niks over dat mecanisme en hoe dit werkt,maar door het zelf te bestuderen weet ik dat ik het wél juist heb.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kegelvrucht_(...

De luchtvochtigheid:Een dennenappel! Tussen de schubben zitten de zaden. Als de dennenappel nat is sluiten de schubben Is het warm en droog, dan gaan de schubben open. Zo laat een dennenappel dus zien of er veel of weinig vocht in de lucht zit.

Bronnen:
http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/2006...

Zodra de dennenappels worden gedroogd door de boom afsnijden van de watertoevoer naar het, het is niet meer in leven. Pines kegels te ontwikkelen, in de meeste soorten, over een periode van twee jaar. Denneappels een structureel mechanisme aan de basis van elk zaad bloemblad (dat herbergt de ontwikkelende zaad) dat, wanneer het droogt, het automatisch openen door het bewegen van het centrum van de kegel. Deze opening maakt het zaad te laten vallen (dit wordt ook gedroogd door gebrek aan water) en blazen in de wind of gewoon vallen door zwaartekracht. Na een tijd die is toegestaan ​​voor zaadverspreiding, zal de kegel afbreken zijn gehechtheid aan de boom en vallen. Zolang de dennenappel intact is, zal het openen en sluiten, afhankelijk van het water het ontvangt of verliest. Plaats de kegel in een glas water, zal te sluiten zoals zij heeft gedaan toen het vochtig houden als de zaden ontwikkelen waren in het eerste jaar. Deze eerste jaar kegels zijn meestal groen en goed gesloten. Een leuke, maar al snel te vervelen, activiteit is om te zien hoe vaak de kegel zal sluiten en openen met het drogen en het plaatsen van het in het water. Het leeft niet. Er zit een link bij in het engels die het precies verteld

Bronnen:
http://m.nctimes.com/mobile-touch-2/?disab...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100