als een konijn is overleden in een buitenhok, mag er in dat zelfde hok dan nog een nieuw konijn geplaatst worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt er volgens mij aan of het konijn overleden is van ouderdom, of aan een ziekte. De ernstige konijnenziekte VHS (Viraal Haemorrhagisch Syndroom) is besmettelijk, dus je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen als je een hok van iemand krijgt of koopt, en het heel goed ontsmetten voordat je er een ander konijn in laat wonen. In de handel zijn middelen beschikbaar om te ontsmetten, bij de drogist kun je b.v. Dettol kopen.

Bronnen:
http://www.bunnybunch.nl/konijnen/huisvest...

Als je het goed schoonmaakt en ontsmet is dat geen prbleem.

Je kunt het ook ontsmetten met Halamid. Daarna nog een keer uitsoppen, laten drogen, en dan kan het hok weer gewoon gebruikt worden voor een ander konijn.

Dat ligt eraan waaraan hij is doodgegaan. Was het Myxomatose dan zou ik het niet doen. Ook niet na ontsmetten. Toen ik klein was hebben we veel konijnen gehad en na het uitbreken van myxomatose was er geen houden meer aan. Wat we ook deden, ze hebben allemaal het loodje gelegd. Wel vind ik de opmerking hierboven erg goed: neem meer dan 1 konijn. Konijnen zijn groepsdieren en hebben gezelschap nodig . Het is ook nog eens erg leuk om te zien hoe ze samen spelen. Haal ze bij een konijnen (knaagdieren) opvang. Er worden ontzettend veel konijnen weggedaan nadat ze als babykonijn zijn aangeschaft en 'de kinderen' er na een paar jaar niet meer naar om keken. De link hieronder is een heel goeie opvang, waar ze ook aandacht besteden aan het koppelen van konijnen, zodat ze beter samen kunnen leven.

Bronnen:
http://www.opvangkonijnenberg.nl/

Dat mag wel, maar het is wel afhankelijk waar het konijn door is overleden. Is het ouderdom, dan maak je het hok alsnog schoon. Is het overleden door een ziekte, dan moet je ervoor zorgen dat het hok heel goed schoon gemaakt is. Doe dat bijvoorbeeld met flink warm water en soda. Hiermee voorkom je dat eventuele ziekteverwekkers alsnog kans krijgen bij het nieuwe konijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100