Kunnen goudvissen slapen, en zo ja, hoe doen ze dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Goudvissen kennen wel een soort slaap, mar kunnen b.v. hun ogen niet dicht doen of zo. Ze zoeken als ze ' slapen' een rustig, veilig en vaak beschermd plekje op en ' hangen' maar een beetje in het water, vaak iets schuin omhoog. Ook hun ademhaling wordt nu minder en ze bewegen niet meer. Indien je ze nu zal storen, zie je ze duidelijk schrikken en duurt het even voordat ze zich weer normaal gedragen, te zien aan de interesse aan hun omgeving.

Ze blijven gewoon "zwemmen" en verstoppen zich achter iets, hun kleur wordt wat valer en aangzezien ze geen oogleden hebben, lijkt het of als ze nooit slapen, maar ze doen het wel: http://www.goldfishcareinformation.com/2007/10/do-goldfish-sleep.html

In het woordenboek staat dat slapen 'rusten met je ogen dicht' betekent. (Goud)Vissen kunnen hun ogen niet dichtdoen want ze hebben geen oogleden (behalve haaien dan). Slapen voor vissen betekent dus iets anders dan voor mensen. Vissen rusten wel, ze denken dan gewoon nergens aan en ze doen niets. Je kunt het vergelijken met de manier waarop wij dagdromen. Sommige rustende vissen drijven gewoon op een plek, anderen begraven zichzelf in de modder of in het koraal en er zijn zelfs vissen die een nestje bouwen en daar lekker inkruipen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100