Doen dieren ook "wedstrijden"tegen elkaar?

zoals, wie rent het snelst, wie blijft het langst wakker etc

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat doen ze zeker, het zit er al heel jong in. in feite is spelen wat dieren doen oefenen voor 'The Survival of the fittest'. Dit is waar het uiteindelijk om gaat. De sterkste, grootste, snelste etc. kan de genen doorgeven, en dit instinkt heeft elk dier. Zo'n 'wedstrijd' dus van levensbelang. :)

Wie het snelst rent doen wilde dieren heel vaak. De prijs: de winnaar eet, de verliezer is de maaltijd

dieren doen geen "wedstrijden".wel doen dieren aan krachtmeting,meestal in spelvorm om zo te leren jagen, rennen en andere vaardigheden op te doen.en om rangorde`s vast te stellen.

Meestal als onderdeel van het bezetten van een baltsterritorium. Ze kijken bij wie de ogen het verst uit elkaar staan (stalk eyed fly) en wie het langst met de kop kan blijven beuken (dikhoornschaap). Bij jonge zoogdieren zie je vaak spel, waarin ook dit soort strijd verwerkt zit, zoals bij jonge geitjes.

Ja hoor. Bijvoorbeeld jonge paarden vinden het leuk op te racen en dergelijke. Ook stoeien kun je een 'wedstrijd' noemen. Veel jonge dieren doen wedstrijdjes zoals racen en stoeien. Maar geen spelletjes zoals wakker blijven, omdat dat geen enkel doel heeft. Met racen en stoeien trainen ze hun spieren en leren ze. Zo lang mogelijk wakker blijven heeft geen enkel doel voor dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100