Wat is de definitie van een aap, en hoe maak je het onderscheid met mensen?

Het rechtop lopen? Maar dat doen gorilla's ook? Of de intelligentie? Hoeveel iq moet je dan hebben voor je geen aap meer bent? Of is het de beharing?

Weet jij het antwoord?

/2500

http://nl.wikipedia.org/wiki/Primaten dit is de definitie/omschrijfving van Aap, ik denk dat het onderscheid is dat de mens (ook een primaat) kan denken en zich daar bewust van is en kan handelen naar zijn denken. Ook het praten zoals wij doen, is een verschil/onderscheid. Verder is het verschil volgens mij het bewustzijn...... Toegevoegd na 1 minuut: Apen (Simiiformes, ook wel Simiae of Anthropoidea) zijn een infraorde uit de orde der primaten (Primates). Alle primaten die niet tot de infraorde van de apen behoren worden halfapen genoemd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apen

Eigenlijk zijn wij ook gewoon een aap want we zijn een tak van de mensapen, wat een tak is van de smalneusapen, wat een tak is van de smiiformes: apen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Primaten Om een antwoord te geven: De mensen, van wie Homo sapiens de enige overlevende soort is, hebben een bekkenstructuur die aan een rechte houding is aangepast. Zij worden gekenmerkt door het gebruik van taal en een hoogontwikkelde capaciteit om het milieu te manipuleren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hominidae
http://nl.wikipedia.org/wiki/Primaten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100