Is een witte gans altijd alleen?

In een parkje in de buurt zit altijd een witte gans helemaal alleen. Althans: hij zit wel bij andere eenden en watervogels, maar niet met een andere gans. Terwijl je grijze ganzen altijd in grote groepen bij elkaar ziet zitten.
Is een witte gans altijd alleen? (Ik vind hem altijd een beetje zielig).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je er echt iets aan zou willen doen: er bestaat een heuse stichting die ganzen koppelt aan een maatje: Stichting Akka's Ganzenparadijs . Maar misschien gaat dat je wat te ver? http://nieuws.be.msn.com/bizar/artikel.aspx?cp-documentid=151028327 http://www.depers.nl/opmerkelijk/355012/Single-ganzen-daten-in-Drenthe.html

Nee. Zie plaatje

Ik zie ze altijd in groepen lopen...

Ja een witte gans is altijd AL EEN... Maar ze kunnen ook samen AL EEN zijn, dat ook...

mogelijk mankeert iets hij of zij iets, waardoor hij of zij uit de groep gestoten is. ganzen zijn bikkelhard wat dat betreft (en niet alleen ganzen) ook voor witte ganzen is het normaal een partner te hebben. soms prefereren ze zelfs een triootje. en die paartjes en triootjes vormen normaal gezien weer een groep.

Niet alleen in de mensen wereld maar ook in de dieren wereld worden buitenbeentjes buiten gesloten. Wanneer er meereder witte ganzen zouden zijn dan had deze waarschijnlijk gewoon meer ganzen om zich heen gehad. Is wel een beetje zielig maar zoals het altijd al geweest en het zal ook altijd zo blijven, dat is de natuur.

Ik heb een gemixte groep van 10 witte en 5 grijze ganzen achter m'n huis lopen. Die blijven altijd bij elkaar in de buurt.

ganzen vormen koppeltjes; mannetje en vrouwtje. Als er 1 van de 2 dood gaat blijft die ander altijd alleen. Zal geen koppeltje meer vormen met een andere gans. Dat wil niet zeggen dat er geen andere ganzen in de buurt kunnen zijn.

Hij wordt verstoten door de grijze ganzen. Ganzen hebben hun partner voor het leven. Hij/zij zal dus het geluk moeten hebben dat er een partner bij hem in de vijver komt of hij moet elders uitgezet worden.

Als één van beide sterft, blijft de andere gans meestal alleen.

Bronnen:
http://kinderenwebhotel.be.previewmysite.c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100