Wat kan dit voor spin zijn?

De spin heeft rode poten, een zwart glimmend lijf dat sterk lijkt op dat van een mier en buiten proportioneel grote zwarte kaken.
De lengte van het lijf is zo'n 0.5 cm en de hele spin is in ruststand zo'n centimeter groot.

Toegevoegd na 1 uur:
De poten van de spin zijn dun, bijna doorzichtig.
De kaken van de spin staan naar beneden gericht en er zitten kleine, zwarte bolletjes aan de uiteinden.
De spin maakt draden.

Weet jij het antwoord?

/2500

australian red back

Dat zal een purse web spider zijn (familie: Atypidae). Alhoewel, 0.5 cm is wel klein... Hier een foto ter vergelijking. Toegevoegd na 1 minuut: Ter verduidelijking: Deze spinnen zijn meestal tussen de 1 en 2 cm groot. Toegevoegd na 1 uur: Nog een poging dan ;-) De tweede foto is een "kleine heidehangmatspin"

http://www.xs4all.nl/~ednieuw/Spiders/Dysderidae/DysderidaeNL.html Ik denk dat het een celspin is. Een ongevaarlijke spin die pissebedden enz eten. Het is een soort die in vele kleuren voorkomt. Het is wel een agressieve spin, is snel geïrriteerd en bijt snel, wat voor ons dus ongevaarlijk is. Bekijk de link even en scrol een klein eindje naar beneden en bekijk de foto van de dysdera erithrina. De zwarte variant met rode poten ;) Toegevoegd na 9 minuten: @firestarter: ik weet niet welke spin jij op de foto hebt...het alleen echt geen purseweb spider...

Naar je zo wat beschrijft ( en grr zonder zelf een foto erbij gedaan) lijken deze 2 spinnetjes een beetje op de jouwe ? :)

Bronnen:
http://www.flickr.com/photos/koenvandijken...
http://www.tuin-thijs.com/spinnen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100