Hoe kun je iets merken zonder het te zien, horen, voelen of ruiken?

je zit in een afgesloten kamer en leest een boek, het raam valt buiten je gezichtsveld, toch merk je dat de kat langsslentert.
Welk zintuig merkt dat op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als voorbeeld: ik heb gemerkt dat achtergrondruis/geluid dat onbewust opgepikt wordt, flink verstoort wordt wanneer iemand bijvoorbeeld in een deuropening gaat staan. Je bent je vaak niet bewust van dit geluid maar iets zegt je dat er wat in de deuropening staat. Ditzelfde gebeurt ook vaak met licht dat in een zeer kleine hoeveelheid varieert zonder dat men echt bewust is wat e r gebeurd. Je hersenen geven dan wel een waarschuwing af zonder dat je bewust ben wat te hebben gezien of gehoord. Zesde zintuig is een term die slaat op alles wat we niet begrijpen. Ik denk dat wanneer je flink doordenkt of onderzoek, alles wel een meer verklaarbaarder reden kan hebben dan een zintuig die nog niemand heeft bewezen.

vaak is dit toch een combinatie van iets horen en het zien van bijv schaduwen. dit kan ook als het raam buiten je gezichtsveld valt.

je zesde zintuig, je geestes-gevoel. Toegevoegd na 1 minuut: Het zesde zintuig (pseudowetenschap) 'Het zesde zintuig', als uitbreiding op de 5 klassieke zintuigen, zou verantwoordelijk zijn voor zaken als telepathie en intuïtie. Binnen sommige denkbeelden of religies zoals het boeddhisme heeft het concept een naam in plaats van een nummer en wordt het uitgebreid omschreven (zie het boeddhistische concept van zes zintuigen). Het bestaan van een dergelijk zintuig is nooit aangetoond. Zeker is dat sommige van de aan dit zintuig toegeschreven 'waarnemingen' het gevolg zijn van onbewuste waarnemingen van de 'gewone' zintuigen en de verwerking van deze informatie.[bron?] Zo kan men bijvoorbeeld onbewust iemands lichaamstaal en stemgeluid waarnemen en interpreteren en hierdoor het intuïtieve gevoel krijgen dat de persoon liegt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zintuig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100