Is het mogelijk dat één uit drie zussen, verwekt is door de broer van de vader, of zou er een duidelijk verschil in DNA aantoonbaar zijn?

vraag voortvloeiend uit DNA-TV programma van NCRV op do 26nov'09.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Genetisch gezien zijn wij niet meer dan een mix van het DNA van onze voorouders. Daardoor lijken wij op onze ouders, broers en zussen. Net als in bovenstaand voorbeeld kan er zelfs sprake zijn van opvallende kenmerken die in de hele familie voorkomen en vaak vele generaties herkenbaar blijven.

Bronnen:
http://fboekelo.tripod.com/boekelo/GP/rapport.html

Dit hangt er vanaf of de kinderen van dezelfde vrouw zijn of niet. Maar ook al hebben alle kinderen dezelfde moeder en zijn de vader(s) broers ( verschillend dus per kind ), kun je dit alsnog aantonen met DNA. Dit zal natuurlijk makkelijker zijn als de moeder verschillend is.

Weet je wat ik denk:ik denk dat er wel degelijk een affaire is geweest van de moeder maar dat ze zelf ook niet hebben geweten wie de vader van het kind was.Dat verklaart dat de vader wel veel van de jongste dochter hield. Toegevoegd na 9 minuten: Waarom die -.Stel:de moeder heeft nog sex met de vader ondanks een niet zo goede relatie.Daarna krijgen ze een flinke ruzie en ze is twee weken weg van huis geweest.Tijdens die twee weken ontmoet ze iemand waarmee ze de liefde bedrijft. Ze raakt zwanger maar weet niet of het van haar man is of van de minnaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100