Wat moet ik met dit nest?

Ik heb in mijn tuin een nestje gevonden in mijn heg, ik kon het niet goed zien omdat het nestje verdekt opgesteld was. Dus heb ik er een foto van gemaakt. De vogel heb ik niet kunnen zien aangezien deze er al vandoor was. mijn vraag is nou wat moet ik met dit nestje, om welke moeder vogel gaat het nou en wat voor eieren zijn dit? Aangezien er een kapot ei in ligt en ik de moeder vogel niet meer zie zitten. Ik heb gelezen op de vogelbescherming site dat je ze beter niet zelf kan opvoeden.
bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn eitjes van een merel. Hou het nestje nog even van en flinke afstand in de gaten en kijk of het vrouwtje terug komt om te broeden. Kom niet aan het nest en blijf er een hele tijd uit de buurt. Komt ze terug, dan stoor je haar zo min mogelijk. Komt ze na een week nog niet terug dan voel je even aan de eitjes, zijn ze steenkoud dan is het nest verlaten, je kunt het nest dan weghalen of laten zitten (als je er geen hinder van hebt). Voor de soort is het niet zo erg, de merel komt veel voor in Nederland, legt bij verstoring meer dan 1 nest. Ook overleeft maar een heel klein percentage het tot volwassenheid. Het opvoeden van de jonge vogeltjes is zeker geen optie, dit kost je zoveel tijd, geld en ervaring, dat het voor dit soort vogels geen doen is.

Ik zie geen foto, maar gewoon niets mee doen. Als het goed gaat kunnen vogels goed zonder jouw hulp, en als het fout gaat ben je waarschijnlijk toch te laat Toegevoegd na 4 minuten: http://www.hlasek.com/ptacivejcenahledy.html misschien staat hij hier tussen, zoniet verder googlen

Lekker alles laten zitten, mogelijk is het van de heggemus en is de moeder overleden. ( kat?) Het grootste gedeelte van de jonge vogeltjes zal nooit volwassen worden, dus til er niet te zwaar aan.

het zou goed een merelnest kunnen zijn geweest. merels maken heel mooie komvormige nesten. aan het broedsel kan je niets meer doen. als je de eieren al uit zou krijgen, dan nog krijg je zulke piepjonge vogeltjes niet groot. waarschijnlijk beginnen de merels straks aan een tweede leg. wel afstand houden he? :)

een vogel maakt idd een goed verborgen nestje in struiken en haagjes.. gewoon niet aankomen, laat het nestje daar waar t zit..de moeder zal vast in de omgeving zitten en weer terug komen als jij klaar bent met je foto sessie... eitjes die stuk zijn worden door moeder zelf opgeruimd, en de lente is nog vroeg dus zal ze wel weer een nieuw nestje eitjes gaan leggen...

Je hebt waarschijnlijk het nest verstoord door het nest "bloot te leggen" in de heg en te fotograferen. Dit is voor een fotograaf een verboden handeling! Nooit meer doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100