wat hebben naaldbomen met bio indicatoren te maken=

ik zou graag meer uitleg willen hebben over de naaldbomen ( dennen en sparren ) en wat die te maken hebben met bio indicatoren, en hoe ze worden beïnvloed etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de naalden uitvallen is er iets niet goed met de lucht of de regen, als de naalden mooi groen zijn is er niks aan de hand. Bomen worden beïnvloed door de grond, lucht en het water dat ze krijgen (bijv. zure regen, verontreinigde grond of slechte gassen in de lucht).

indicatoren zijn "dingen" waar je iets mee kunt meten. De meeste maken we zelf, er zijn bijv kleurindicatoren waarmee je kunt meten of het water in je aquarium nog goed is, je hangt er een strookje in en vergelijkt daarna de kleur met de voorbeelden op het buisje. we spreken over bio indicatoren als we een levend organisme gebruiken om iets te meten. naaldbomen zijn bijv gevoelig voor zure regen, wil je dat "gewoon"meten zul je allerlei ingewikkelde luchtmonsters moeten nemen, op verschillende tijden en die in het laboratorium laten analyseren. Als je in een gebied naar de naaldbomen kijkt krijg je door de kleur en groei van deze bomen ook een beeld (indicatie) van hoe de lucht en bodem eraan toe zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100