Is een uil een nestvlieder of een nestblijver?

Mijn vraag is of een uil een nestvlieder of een nestblijver is. Alvast bedankt,

Toegevoegd na 1 minuut:
Een nestblijver bwordt kaal geboren en meestal blind, maar een nestvlieder (zoals eenden en ganzen) kunnen na een paar uur al lopen enzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De term uilskuiken , wat als beledigend bedoeld is, geeft al aan dat het doorgaans een nestblijver is. Het diertje ziet er niet uit en is zeer onhandig/onbeholpen. Het moet gevoerd en verzorgd worden , wat redelijk lang duurt. Daar komt dus deze naam als scheldnaam vandaan. Als je dus uilskuiken genoemd wordt, geeft men daarmee (al of niet terecht) aan dat je onbeholpen, sukkelig en weinig voortvarend over komt. Daarnaast heb je het spreekwoord, "elk meent zijn uil een valk te zijn". Daarmee wordt bedoeld dat ouders niet zelden hun kinderen te hoog inschatten en hen eigenschappen toedichten die ze niet hebben. Men heeft het dan niet over de uil maar zijn uil, dus het kind van de uil, dus het uilskuiken, waarvan weinig te verwachten valt. Een valkenjong is dus een stuk bijdehanter. Dus al heb je geen bliksem verstand van biologie, dan kun je al uit de taal herleiden dat een uil een nestblijver moet zijn.

blijver.

Een nestvlieder als ik deze foto mag geloven

Bronnen:
http://deuil.websitemaker.nl/deuil

Volgens mij ook een blijver, want ze zijn in het begin echt hulpeloos.

een uil is een nestblijver, die nog niet zelfstandig voor z'n eten kan zorgen. het zou ook moeilijk zijn voor zo'n pluizebol die nog niet kan vliegen, om zelfstandig op muizenjacht te gaan. na verloop van tijd verlaten ze het nest, om wat in de omgeving rond te hobbelen, ze worden dat takkelingen genoemd. ook in deze fase worden ze nog gewoon gevoerd door de ouders. laat zo'n takkeling dus met rust: hij is niet verdwaald of verlaten.

De uil is een nestblijver.

Bronnen:
http://www.noorderkempen.be/vogels/tekst/n...

Een uil is beiden. Wordt geboren als nestblijver, maar na enkele weken worden ze takkelingen, dan verlaten ze het nest en klimmen in bomen/struiken op een afstand van zo'n maximaal 50 meter van het nest, waar de ouders ze nog enkele weken blijven verzorgen.

haha ik weet wat jij aan het maken bent: biologie, opdracht 29 hé? ik ook en ik vind het best moeilijk, volgens mij is een uil een nestblijver. veel succes op school!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100