welke vogels kom je tegen in een ''normaal'' park?

Ik moet een educatieve les voorbereiden voor kinderen in een park over vogels, welke vogels zijn leuk, interesant en makkelijk te vinden en te herkennen in een algemeen normaal parkje?

Weet jij het antwoord?

/2500

in het park bij mij in de buurt zitten tortels, houtduiven, merels, eksters, vlaamse gaaien en kauwtjes. zelf vind ik kauwtjes enorm leuk. reteslim, en een ingewikkeld sociaal leven.

+ voor Rieneke Maar vergeet ook niet de mussen, koolmezen, pimpelmezen en vinkjes. En wellicht zie je ook nog een roodborstje. Leuk zo'n les, veel plezier!

Voornamelijk rond de grote steden komen ook veel halsbandparkieten voor. Het zou natuurlijk erg leuk zijn om die tegen te komen, dat verwachten kinderen niet.

En waar nog niet aan gedacht is: in een park bevindt zich meestal ook een vijver. In de vijver zijn vrijwel altijd eenden en zwanen te zien. Soms ook ganzen.

Bonte en groene specht, boomklevers en boomkruipertjes. Misschien een uil (hier tenminste wel). Toegevoegd na 4 uur: Dit zijn uiteraard aanvullingen op de reeds genoemde vogels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100