Zijn er ook dieren die verdovende middelen gebruiken?

In de natuur zijn planten te vinden die een werking op de geest hebben. Zijn er dieren die daar gebruik van maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker, en lang niet altijd per ongeluk maar vaak bewust ook! Enkele voorbeelden: Katten - Kattenkruid Jaguar - Bladeren van de Yaje Eland - Vliegenzwam Kapucijnaapje - Soort miljoenenpoot Sommige vogels - Mierenzuur Apen/vogels/olifanten - Gistend fruit/besjes (alcohol) Honingbij - Nectar van limoenboom Meerkatten - Stelen drankjes ;-) Er is interessant onderzoek gedaan naar het drinkgedrag van deze aapjes. Hieruit is gebleken dat er net als bij mensen verschillende soorten drinkers bestaan. Ook bij deze apen zijn er niet-drinkers, sociale drinkers en heavy drinkers. De heavies gaan voor zoveel mogelijk alcohol in hun drank en de socio's voor zoete drankjes. Onder de heavies is er een aantal dat zich zo snel mogelijk in een coma zuipt, net als bij de mens. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel van dit gedrag genetisch bepaald is. Hahaha lol

Bronnen:
http://www.apollyon.nl/artikel6.html

Ja die zijn er... Apen eten overrijpe vruchten en die bevatten alcohol...

in de herfst en vroege winter krijgen we vaak vogels binnen die hebben gesnoept van gistende bessen, en bijgevolg stomdronken zijn :) verder snoepen m'n katten graag van het kattenkruid en de valeriaan, en wekken dan sterk de indruk dat ze stoned zijn.

Wij hadden een appelboom met zoete appels,als ik in de herfst ging appels ruimen hoefde ik niet bang te zijn voor de tientallen wespen,ze waren te dronken om te steken. Ze rolden zo uit de appels op de grond.

Ja hoor. In mexico zijn er ook dieren die dagelijks coca bladeren vreten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100