Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke voedingsstoffen neemt de maag allemaal op? en welke voedingsstoffen worden daarna nog opgenomen?

Dus stel je eet een hoop maar je maag kan niet alles opnemen, gaat de opname van bijvoorbeeld eiwitten dan verder in de dunne darm?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Biologie
3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De maag neemt geen voedingsstoffen op, die verteert alleen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Maag

De darmen nemen alles op en dan vooral het jejunum: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dunne_darm en http://nl.wikipedia.org/wiki/Nuchtere_darm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Alleen kleine moleculen die passief in de bloedbaan komen zoals alcohol. Pas in de dunne darm worden de voedselbestanddelen tot enkelvoudige bestanddelen verteerd en actief opgenomen. De lever verwerkt deze bestanddelen meteen zodat de samenstelling van het bloed behoorlijk constant blijft. Het verwerken van het voedsel in de maag is een proces dat nogal veel energie kost door de intensieve kneedbewegingen en de productie van zoutzuur. Als je maag klaar is dan is voor jouw gevoel de vertering voorbij, terwijl ze eigenlijk net is begonnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding