wie hebben er een hogere pijngrens, mannen of vrouwen, en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mannen en vrouwen reageren verschillend op pijn. Grof geschetst kan men zeggen dat mannen beter bestand zijn tegen acute pijnen, maar dat de pijngrens van vrouwen veel hoger ligt, dat ze met andere woorden meer pijn kunnen verdragen. Een en ander kwam aan bod op het jaarlijks congres van de American Pain Society. Dat zou gedeeltelijk te maken hebben met opvoeding en rollenpatronen, maar in belangrijke mate ook met neurologische verschillen. Mannen en vrouwen gebruiken verschillende hersencircuits bij pijn waarbij ook verschillende neurotransmittors en receptoren in de hersenen worden aangesproken. Dit heeft niet alleen voor gevolg dat ze anders reageren op pijn, maar het zou ook gevolgen kunnen hebben op de effectiviteit van pijnstillers. Wat werkt bij de man, zou niet altijd werken bij de vrouw en omgekeerd. Misschien zullen er in de toekomst mannelijke en vrouwelijke pijnstillers moeten komen.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/INDEX.cfm?fuseact...

Ik denk niet dat het perse met het geslacht te maken heeft. De ene persoon heeft gewoon een hogere pijngrens dan de ander. Alhoewel ik denk dat als mannen kinderen zouden moeten baren, dat ons ras uitsterft ;-)

Vrouwen hebben een hogere pijngrens. Lijkt me ook wel handig als er bijvoorbeeld een baby uit moet komen :P U wist het wellicht al wel, maar nu is ook wetenschappelijk bewezen: mannen en vrouwen reageren verschillend op pijn. Grof geschetst kan men zeggen dat mannen beter bestand zijn tegen acute pijnen, maar dat de pijngrens van vrouwen veel hoger ligt, dat ze met andere woorden meer pijn kunnen verdragen.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/INDEX.cfm?fuseact...

Vrouwen, ik heb laatst keer op discovery gezien, ze deden bak vol met ijsklontjes erin, en groepen mannen en groepen vrouwen deed 1 arm in helemaal in, wie lang volhoudt enzovoort, en bij groep mannen was dat kort omdat voor hen pijn ondraaglijk is, en bij vrouwen met gemak twintig minuten lang onder ijsklontjes...Dus ja antwoord is :vrouwen.

Bronnen:
Discovery

het verschild per persoon. vrouwen kunnen een baby baren maar over het algemeen hebben vrouwen meer pijn als ze met dezelfde kracht tegen hun arm geslagen worden. het hangt natuurlijk ook af van waar je mee bezig bent bijvoorbeeld: als je een baby baard denk je aan je kindje en niet aan de pijn. als je geslagen word denk je ook eerder aan de pijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100